mandag den 9. september 2013

Weekend i Ribe

Mig og Jesper fik jo et ophold i Ribe i fælles fødselsdagsgave af mine forældre + søskende inkl. "lommepenge" (Ribe-gavekort med penge på), så vi rigtig kunne slappe lidt af og nyde, at vi ikke skulle tænke på noget.

Vi tog afsted fredag d. 6 september og var dernede ca. kl. 19.30.
Vi brugte en del tid på at finde ud af hvor vi kunne parkere, da man ikke må parkere inde i den gamle bydel (der vi skulle bo), men vi fandt da et sted hvor vi kunne holde i 48timer, så nu skulle vi ikke tænke mere over det...
Det var nogle rigtig flinke mennesker der havde lejligheden... ejeren af Quedens Gaard. Lejligheden var også ret stor når man ikke havde børn med - meget enkelt og flot indrettet... der manglede i hvert fald ikke noget!!

Lørdag startede vi med at spise morgenmad på Quedens Gaard... vil ikke sige at der var noget specielt over det vi fik at spise, da det var franskbrød (dog ikke almindelig formbrød), lidt ost, marmelade og italiensk spegepølse af en eller anden slags... dog alt sammen fra lokale producenter. Vi fik dog også noget græsk yougurt med hjemmelavet mysli (tror det var noget sirup med forskellige nødder i).. det smagte super godt :)

Da vi havde spist morgenmad tog vi ud og handlede det mest nødvendige + gavekort til Jensens Bøfhus, så vi kunne komme ud og spise om aftenen.
Derefter gik turen til Mandø... vi var lidt usikker på om man selv kunne tage derud, da det lidt er op til tidevandet hvornår man kan komme derud og hjem igen. Men vi tog derud, og fandt ud af på DMI hvornår tidevandet sådan ca. ville komme - dvs. at vi faktisk kun lige nået derud, kom lidt ned til stranden (dog ikke helt ned til vandet), og efter en halv time blev vi nødt til at vende om, hvis vi ikke ville bleve på øen til kl. ca 21 om aftenen... Så vi må tage en tur til Mandø en anden god gang og se det hele...

Da vi kom tilbage tog vi en tur ind i Ribe Domkirke... en rigtig flot kirke, og vi skulle da også lige op i tårnet. Lidt grænseoverskridende, da jeg har højdeskræk... men kom da derop og nød den rigtige gode udsigt fra tårnet...
Bagefter tog vi et lille smut forbi "Ribehus" som er en gammel voldgrav, hvor der står meget lidt ruiner fra en gammel borg...

Om aftenen tog vi til Esbjerg for at spise... Jensens Bøfhus!
Kl. 20, ville vi en tur rundt i Ribe gammel bydel med "vægten"... Lige som turen startede skulle det selvfølgelig begynde og regne, og det var ikke bare støvregn... så vi tog hjem igen, da "vægteren" havde fortalt om Ribe Domkirke færdig!

Søndag tog vi afsted ca. kl. 9.30... skulle være ude af lejligheden kl. 10. Så ville vi lige køre igennem Esbjerg og lige se byen - det var også det eneste vi kunne, for om søndagen er Esbjerg jo helt lukket :)
Men så tog vi til Søndervig til Sandkunstfestival... og hold da op en masse flotte kunstværker der var...lavet i sand - sand med ca. 12% ler og derefter kun vand - sandet står så presset indtil kunsterne går igang med deres kunstværk, som de har 72 timer til at færdiggøre.

Da vi havde været et par gange rundt, tog vi hjemad... med et lille smut forbi Bilka i Holstebro... skulle jo lige ha' noget mad med hjem :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar